کتاب “شکسپیر معاصر ما” نوشته ی یان کات را که توسط رضا سرور به فارسی برگردانده شده است ، نشر بیدگل به چاپ رسانده است. شکسپیر معاصر ما چهارمین کتاب از مجموعه ی “تئاتر : نظریه و اجرا” است و به بررسی آثار شکسپیر و ارتباط آنان با دنیای امروز میپردازد. این کتاب که حدود نیم قرن از نگارشش میگذرد هنوز که هنوز است کتابی است مفید برای کسانی که میخواهند با هنر شکسپیر آشنا شوند. یان کات معتقد است معاصر بودن شکسپیر به معنای ارتباط بین دو زمان است. اولی زمانی که کارکتر های نمایشنامه های شکسپیر در آن زیست میکنند و دومی زمان اجرای نمایش است. اگر بین این دو ارتباط لازم برقرار شود شکسپیر معاصر ما در نمایش نمایان میشود.
کتاب شکسپیر معاصر ما تاثیر بهسزایی بر افرادی چون پولانسکی ، پیتر هال و پیتر بروک گذاشته است. نشانی از آثار شکسپیر در متون بسیاری از نویسندگان پس از او دیده میشود ؛ آثار هوگو ، برشت و ساموئل بکت مهر تاییدی بر این مدعا میباشد. یان کات در بخشی از کتاب شکسپیر معاصر ما ارتباط بین نمایشنامه های بکت و لیرشاه شکسپیر را بررسی میکند که بخشی از آن ر ا با هم میخوانیم:
“ خودکشی گلاستر وقتی بامعناست که خدایانی وجود داشته باشند. این خودکشی به معنای اعتراض کردن به رنج نابحق انسان و بی عدالتی دنیاست. این اعتراض در راستای معینی شکل یافته و ارجاعاتش به سوی آخرت است. حتی در صورت جباریت خدایان ، آن ها ناگزیر از بررسی این اعتراض اند. این خودکشی باید در روز جزا به شمار آید. ارزش منحصر به فرد این خودکشی منوط به ارجاع آن به امر مطلق است. اما اگر خدایان و نظام اخلاقیشان در این جهان وجود نداشته باشند ، آن گاه خودکشی گلاستر نه چیزی را حل میکند و نه منجر به تغییری میشود ، بلکه فقط معلق زدنی است روی صحنه ای خالی. چه در سطح امور دنیوی و چه در سطح متافیزیک ، این عمل امری ناموفق و فریبکارانه است. نه فقط پانتومیم ، بلکه تمامی موقعیت ها ، از ابتدا تا انتها ، گروتسک اند. این انتظاری است برای گودویی که نمیآید.”
کتاب شکسپیر معاصر ما را میتوانید هم اکنون از فروشگاه آنلاین کتاب هشت تهیه کنید.
هنوز بررسیای ثبت نشده است.