ناموجود
ناموجود
در سلسله گفتارهایی که متن این کتاب را فراهم می آورند پاره ای از اهم مباحث اخلاق هنجاریِ عملی ، با نظر به تبیین و توجیه روان شناختی آنها ، به زبانی آسان ارائه شده اند.
از این رو ، به جایِ توصیه بر التزام به گزاره ها و آموزه هایِ اخلاقی، کوشش شده است که به ازاء هر گزاره و آموزه یِ اخلاقی گفته شود که ، اولاً ، چرا باید به آن پای بند بود و، ثانیاً ، چرا کسانی به آن پای بند نیستند.
در پاسخ به این دو پرسش ، بر تفکیک پنج ساختِ شخصیت و منش آدمی تاکید شده است. و این تاکید برای نخستین بار است که در کتابی متعلّق به حوزه ی فلسفه یِ اخلاق و روانشناسیِ اخلاق صورت میگیرد: کاری بی سابقه و چشم گشا.
استاد مصطفی ملکیان فیلسوف ایرانی هست که تمرکز اصلی وی بر روی حوزه های فلسفه دین، اخلاق، اگزیستانسیالیسم، روش تحقیق و روشنفکری است. یکی از نظریه های استاد مصطفی ملکیان عقلانیت و معنویت ، پروژه مهم وی است.
برای تهیه کتاب استاد مصطفی ملکیان می توانید از سایت کتابفروشی اینترنتی کتاب هشت تهیه بفرمایید.
ارسال این کتاب به سراسر ایران در کمترین زمان ممکن انجام میشود.
نشست اول: قبل از اینکه وارد بحث شوم ، جا دارد این نکته را عرض کنم که اگر بنا باشد عنوانی روی این مجموعه درس ها گذاشته شود باید آن را اخلاق کاربستی بگذاریم. الان ، در دانشگاه های دنیا، اخلاق کاربستی شاخه ای از اخلاق به حساب می آید که به امور محسوس و ملموس زندگی می پردازد، به یک سلسله نظریات یا نظامها یا مکتب ها در عالم اخلاق یا نقاط قوتِ هر کدام یا نقاط ضعف هر کدام از آنها؛ بلکه شاخه ای از اخلاق است که به زندگی محسوس و ملموس ما می پردازد و چکیده ی آن چه را در همه ی این بحث ها ، کمابیش ، مورد وفاق واقع شده است، بر مسائل محسوس و ملموس زندگی ما تطبیق می کند و به کار میبندد ، و نکاتی را بر ما روشن می کند که اگر آنها را بپذیریم زندگی عادی و روزمره و هر روزینه مان عوض خواهد شد. معمولاً، به این شاخه از اخلاق ، اخلاق کاربستی می گویند. بنابراین، این سلسه نکات، همه، زیر مجموعه یِ اخلاقِ کاربستی خواهند بود.
مصطفی ملکیان معتقد است این کتاب بیشتر از آن که با تکیه بر معلومات و دانش نظری اش نگارش شده باشد ، بر اساس دیده ها و تجربیاتش به قلم تحریر در آمده و مشاهده را والا تر از علم میداند. نتیجتا گستره ی این کتاب نسبت به کتاب های دیگر ایشان تنگ تر است اما از ژرفای بیشتری برخوردار است. ملکیان مدعی هیچ گونه نوآوری ای در اصل مباحث کتاب نیست اما روش عرضه و ارائه ی مطالب را نو و سودآور میداند. ایشان مطالب را به پنج دسته ی ناظر به احساسات ، باور ها ، هیجانات ، گفتار ، خواسته ها و کردار تقسیم بندی کرده است.
کتاب عمر دوباره مصطفی ملکیان توسط نشر شور ارائه شده و در اختیار علاقهمندان به مطالعه در باب فلسفه قرار گرفته است.
مجید حیدری
یک کتاب فوق العاده ارزشمند برای آنها که عمیقا دنبال جواب این سوال هستند که چرا باید خودمان را بشناسیم؟ چرا بعضی رفتارها، احساسات، نیازها خوب هستند و برخی دیگر بد؟ ملاک اخلاقی بودن یا نبودن یک احساس، تمایل یا رفتار چیه؟
Charvadeh
سلام بر شما استاد گرامی جناب حیدری عزیز
خیلی خلیی ممنونیم از شما که به بهترین شکل ممکنه این کتاب را معرفی کردید.
با تشکر
شیما ساجدی
با عرض سلام
کتاب استاد جان ها، ارزش هزاران بار خواندن دارد
فوق العاده کتابیست.
Charvadeh
سلام بر شما
خیلی ممنونیم از اشتراک گذاری نظرتون.
با تشکر