کتابهایی که ارزش خواندن دارد!
در این مقاله میخواهیم شما را با بهترین کتابها از دسته بندی های کتاب های موفقیت و انگیزشی ، روانشناسی ، کسب و کار آشنا کنیم.
در ابتدا به معرفی کتابهای موفقیت و انگیزشی می پردازیم.
کتاب اثر مرکب اثر دارن هاردی
کتاب اثر مرکب؛ جادوی انتخابهای کوچک و به ظاهر کم اهمیت ماست که در گذر زمان نتایج بزرگ و عجیبی به همراه دارد. اثر مرکب به ما می گوید چگونه از سد مشکلات بگذریم و از نردبان موفقیت بالا برویم…
کتاب پدر پولدار ، پدر بی پول اثر رابرت کیوساکی
این كتاب به مخاطب نشان خواهد داد كه چگونه مي توان فرزندان خود را به شیوه ای تربیت کرد تا در آینده آن ها را بر بلنداي موفقيت و در مسير كسب ثروتي ناتمام مشاهده نمود؛ اينكه تنها درس خواندن ضامن خوشبختي انسان نيست و تعداد كثيري از ثروتمندترين و موفق ترين افراد دنيا فاقد تحصيلات دانشگاهي هستند. اثر حاضر تاکید دارد که موفقيت امري است كه بايد از درون به آن دست يافت، یک جريان فكري مثبت است كه قرار گرفتن در مسير آن مي تواند به كسب ثروت و پيروزي بیانجامد. پدر پولدار، پدر بی پول راهنمايي براي قرار گرفتن در مسير ثروتمند شدن است.
کتاب بنویس تا اتفاق بیفتد اثر هنریت کلاوسر
دکتر کلاوسر در این کتاب بسیار موفق توضیح می دهد که عمل ساده ی نوشتن اهدافتان در زندگی، تا چه حد می تواند به شما در رسیدن به آن ها کمک کند. نوشتن حتی می تواند به شما کمک کند که بفهمید واقعاً چه چیزهایی را می خواهید به دست آورید. در این کتاب، داستان هایی درباره ی افرادی عادی خواهید خواند که پس از اجرای ایده ی ساده ی ثبت رویاهایشان بر روی کاغذ، شاهد به وقوع پیوستن معجزات ریز و درشت زیادی در زندگی شان بوده اند.
کتاب باشگاه پنج صبحی ها اثر رابین شارما
به زبان ساده، مسئلهای که بزرگترین ناراحتی شما در آن نهفته است، مکانی است که بیشترین زمان خود را درونش سپری میکنید و فرصتهای زندگیتان را در آن، میسوزانید. در باشگاه پنج صبحی ها یاد میگیرید که چگونه هرروز صبح، سر ساعت ۵ از رختخواب برخیزید و برای استفاده بهتر از زمان، برنامهریزی کنید.
کتاب کیمیاگر اثر پائولو کوئلیو
کتاب کیمیاگر یکی از جذابترین و بهترین کتاب های انگیزشی است که تاکنون به بازار عرضه شده است. بسیاری از افراد این کتاب را رمان و داستانی میدانند ولی وقتی در عمق ماجرا دقیق شویم میبینیم که این داستان، یک داستان کاملاً انگیزشی است که پائولو کوئلیو آن را استادانه و بسیار عالی نوشته است. او در این کتاب به اهمیت افسانه شخصی برای هر فرد میپردازد. نویسنده بر این باور است که هر کدام از ما باید به دنبال افسانه شخصی خودمان باشیم و آن را دنبال کنیم. در این کتاب مردی جوان با یک پیرمرد آشنا میشود و آن پیرمرد، آن جوان را در پی یک افسانه شخصی روانه میکند و جواب پس از کلی تلاش و کوشش به این نتیجه میرسد گنجی (افسانه شخصی) که در پی آن میگشته، در مبدأ قرار داشته است.
کتاب نگرش یعنی همه چیز اثر جف کلر
اگر تاکنون دقت کرده باشید متوجه میشوید که اکثر کتابهای انگیزشی روی مسئله تغییر نگرش و طرز تمرکز دارند و میخواهند کاری کنند که ما در مسیر درست حرکت کنیم. کسی که نگرش منفی در مورد یک مسئله دارد؛ یعنی از دریچه منفی به اتفاقها و رویدادها نگاه میکند. وقتی ما در مورد هر اتفاق، نظر منفی داریم، چگونه میخواهیم از فرصتها و منافع آن رویداد بهرهمند شویم؟ جف کلر در کتاب خودش از مخاطب میخواهد روی نگرش خودش کار کند و سعی کنید نگرشی درست و منطقی داشته باشد تا بتواند فرصتها و مزایای نهفته در هر رویداد را به خوبی مشاهده کند.
کتاب بیندیشید تا ثروتمند شوید اثر ناپلئو هیل
این کتاب درسهای زیادی در مورد شیوه رسیدن به موفقیت به ما یاد میدهد. به عنوان مثال نقطه شروع رسیدن به ثروت را «اشتیاق سوزان» قلمداد میکند و بر این باور است که در مسیر رسیدن به اهداف، هیچ عاملی ارزشمندتر و مهمتر از علاقه و اشتیاق نیست.
کتاب چهار اثر از فلورانس اثر فلورانس اسکاول شین
این کتاب همانطور که از نامش پیدا است، حاصل گردآوری چهار کتاب است که در قالب یک مجموعه با نام فارسی چهار اثر (نام انگلیسی The Collected Wisdom) به بازار عرضه شده است. در این کتاب تمرکز فلورانس اسکاول شین روی قدرت کلام است. وی بر این باور است که با استفاده از قدرت کلام، مسیر پیشرفت و موفقیت را خیلی راحت میشود طی کرد و قدرت کلام را یکی از اساسیترین ارکان قانون جذب قلمداد میکند.
کتاب هفت عادت مردمان موثر اثر استفان کاوی
کتاب هفت عادت مردمان موثر بدون هیچ شک و شبههای یکی از ارزشمندترین، کاملترین و بهترین کتاب های انگیزشی است که در آن به هفت عادت از مهمترین عادات افراد توانمند و موثر اشاره شده است. ما هم اگر بتوانیم این هفت عادت مهم را در وجود خودمان پرورش دهیم، میتوانیم به یکی از افراد تأثیرگذار در روزگار خودمان تبدیل شویم.
کتاب عادت های اتمی اثر جیمز کلیر
کتاب عادت های اتمی اثری بینظیر از جیمز کلیر است که مطالعه آن کمک شایانی به رشد و پیشرفت ما در زندگی میکند. منظور از عادتهای اتمی همان کارهای کوچکی است که روزانه به صورت ناخودآگاه انجام میدهیم و موفقیت یا شکست ما را رقم میزنند. کارهایی که ناخودآگاه انجام میدهیم، ریز و مانند اتم غیرقابل مشاهده هستند ولی قدرت فوقالعادهای دارند.
کتاب گندزدایی از مغز اثر فیث جی. هارپر
کتاب گندزدایی از مغز هم یکی از آن کتابهای بینظیری است که هر شخصی که خواهان موفقیت و پیشرفت است باید آن را مطالعه کند. گاهی انسانها به جایی میرسند که میبینند ذهنشان آن کارایی گذشته را ندارند و مدام تمرکز خود را از دست میدهند و درگیر گذشته یا آینده میشوند. در چنین مواقعی بدانید که زمان گندزدایی از مغز فرارسیده است.
در این قسمت به معرفی کتابهای روانشناسی می پردازیم.
کتاب تختخوابت را مرتب کن اثر ویلیام مک ریون
کتاب خودت را به فنا نده اثر گری جان بیشاب
آیا از احساس درماندگی و ناامیدی خسته شده اید؟ اگر اینطور است، گری جان بیشاپ برای این مشکل شما راه حلی دارد. او در این کتاب آموزنده و واقع گرایانه، ابزار و توصیه هایی را در اختیارتان قرار می دهد که با کمک آن ها، خواهید توانست از شر مسائل و مشکلات آسیب زا رها شوید و به نسخه ی «به فنا نرفته ی» خودتان اجازه ی بروز دهید. بیشاپ در این کتاب به مخاطبین خود می گوید: «چشمانتان را به روی معجزه ای که خودتان هستید، بگشایید. این چیزی است که فراموش کرده اید: شما معجزه ای از وجود هستید.» این سایر افراد نیستند که در مسیرتان قرار دارند، این حتی شرایط هم نیستند که جلوی شکوفایی شما را می گیرند؛ بلکه خودتان هستید و حرف های منفی و ناامیدکننده ای که زیر لب به خودتان می گویید.
کتاب خودت باش دختر اثر ریچل هالیس
هر بخش از این کتاب جذاب با دروغی شروع می شود که هالیس زمانی به آن باور داشت؛ دروغی که باعث شده بود احساسی از بی ارزشی، سردگمی و ناامیدی در او به وجود آید. هالیس به عنوان مادری شاغل و زنی که اضطراب ها و دغدغه های زیادی درباره ی زندگی و روابطش داشته، مطالب جالب و ارزشمند خود را مانند دوستی مهربان و خردمند با مخاطبین سهیم می شود و به زنان کمک می کند تا از چارچوب های ذهنیِ محدودکننده و آسیب زا فاصله بگیرند و با اعتماد به نفس، استعدادهای خود را شکوفا کنند و به پیشرفت برسند. ریچل هالیس با باوری محکم و جسارتی مثال زدنی، راه رسیدن به یک زندگی شادتر و کامل تر را به مخاطبین خود هدیه می کند.
کتاب شرمنده نباش دختر اثر ریچل هالیس
ریچل هالیس این اتفاق را بارها و بارها دیده است: زنانی که به طور کامل از زندگی خود بهره نمی برند. آن ها در اعماق قلب خود، اشتیاقی برای چیزی بیشتر را احساس می کنند اما از شرمنده شدن در برابر دیگران، نرسیدن به کمال و کافی نبودن می ترسند. هالیس، نویسنده ی بسیار موفق و پرفروش نیویورک تایمز در کتاب شرمنده نباش دختر، ندای بیدارباش را برای بانوان جهان سر می دهد. او می داند که بسیاری از زنان به جای این که درک کنند چه کسی هستند و چه چیزهایی می خواهند، در طول زمان آموخته اند که هویتشان را به نسبت افراد دیگر بازشناسند و در نگرش خود، فقط یک همسر، مادر، دختر، کارمند و غیره باشند. هالیس در این کتاب جذاب، زنان سراسر جهان را به چالش می کشد تا از دست کشیدن از آرزوهای خود دست بردارند و به آن ها، مهارت های لازم برای حرکت به سوی رشد، اعتماد به نفس و موفقیت را می آموزد.
و در انتها به معرفی کتابهایی که مربوط به کسب و کار هستند ، می پردازیم.
کتاب هایی در مورد مدیریت منابع انسانی
«منابع انسانی مثل منابع طبیعی هستند؛ در اعماق پنهاناند. باید برای یافتنشان تلاش کنید، حاضر و آماده در اختیار شما نیستند. باید شرایط را مهیا کنید تا خودشان را نشان بدهند.» کن رابینسون
صرفنظر از این که یک کسبوکار چقدر بزرگ است حضور واحد منابع انسانی در آن ضروری است. منابع انسانی (Human Resources) بخشی از یک کسبوکار است که وظیفهاش مصاحبه، گزینش، استخدام و آموزش متقاضیان یک موقعیت شغلی است. تمرکز واحد منابع انسانی جذب و حفظ کارمندان است. واحد منابع انسانی اولین جایی است که یک کارمند برای رسیدگی به نگرانی و شکایتش به آن مراجعه میکند. علاوهبر واحد منابع انسانی مدیران هم باید بدانند چطور باید با سرمایهی انسانی خود رفتار کنند و روابط اثربخشی با آنها داشته باشند. چون نهایتا این کارمندان هستند که با خدمات خود به سازمان کمک میکنند و باعث رشد یک کسبوکار میشوند. در ادامه کتابهای مرتبط با حوزۀ منابع انسانی را به شما معرفی کردهایم. اگر به دنبال روشی برای مدیریت بهتر منابع انسانی خود هستید پیشنهاد میکنیم کتابهای منابع انسانی زیر را مطالعه کنید.
کتاب صراحت تمام عیار اثر
بخش زیادی از زندگی ما سر کار و در ارتباط با همکارانمان میگذرد و خوب و بد بودن این روابط بر کیفیت کل زندگی ما تأثیر میگذارد. در این بین مدیران نقش بسیار مهمی در ایجاد فضای کاری مناسب دارند.
مدیران خوب میتوانند شرایطی ایجاد کنند که هم باعث رشد و سودآوری کسبوکارشان شود و هم باعث پیشرفت و روحیهی خوب اعضای تیمشان شوند. ازطرفی مدیر بد میتواند شرایط را آنقدر پیچیده کند که انگیزه و روحیهی همکاری اعضای تیم نابود شود.
اما چگونه میتوان هم هوای افراد سازمان را داشت و هم از آنها انتقاد کرد؟ چطور میتوان هم اعضای تیم را به چالش کشید و هم به رشد آنها کمک کرد؟
کتاب «صراحت تمام عیار» به مدیران کمک میکند تا روابطی مستحکم با کارمندان خود داشته باشند و در عین حال رئیسی قاطع باشند. کتاب پراز نکتههای کاربردی در ارتباط با رفتار سازمانی، مربیگری، مسیرشغلی، استخدام و مانند اینهاست.
کتاب انگیزه رهبری اثر پاتریک لنچونی
کسبوکارها پر از رهبرانی است که میتوانند ویرانگر یا سازنده باشند. این موضوع به انگیزهی افراد از رهبر شدن برمیگردد. به همین دلیل شناسایی انگیزهی رهبری ضروری است.
پاتریک لنچونی در کتاب «انگیزهی رهبری» بحث را به چرایی رهبری میکشاند، اینکه فرد با چه انگیزهای مدیرعامل سازمان میشود. در این کتاب با دو انگیزهی متفاوت رهبری آشنا میشویم: رهبری مسئولانه و رهبری پاداشمدارانه. رهبرانی که انگیزههای مسئولانه دارند، به فکر خدمت به سازمان و افراد خود هستند. در مقابل رهبرانی که انگیزههای پاداشمدارانه دارند، رسیدن به رهبری را جایزه میدانند و به دنبال منافع شخصیاند.
این کتاب به سختیهای مسیر مدیرعاملی و رهبری، داشتن رویکردی مسئولانه و آگاهانه در این جایگاه و توجه به مسئولیتهایی مانند هدایت تیم و گفتوگو با همکاران اشاره میکند.
کتاب راه و رسم مربیگری اثر مایکل بانگی استانیر
مربیگری یکی از رفتارهای ضروری رهبری است که تاثیر زیادی بر عملکرد، فرهنگ و سودآوری شرکت دارد. مربیگری یعنی کمک به رشد دیگران و شکوفا کردن استعدادشان. رشد افراد در سازمانها هم باعث رشد و توسعهی کسبوکار و به دنبال آن، پیشرفت در جامعه میشود.
ار طرفی وقتی شما عادت مربیگری را در خودتان پرورش دهید، و تجربهتان را به کارمندان خود منتقل کنید در اصل به آنها ماهیگیری یاد میدهید. و به این ترتیب باعث میشوید افراد تیمتان کمتر به شما وابسته باشند. در نتیجه افراد تا به مشکلی میخورند سراغ شما نمیآیند بلکه خودشان دنبال راهحل میروند و موضوع را حل میکند. درچنین شرایطی شما وقت بیشتری برای انجام کارهای مهمتر و تاثیرگذارتر خواهید داشت.
کتاب «راهورسم مربیگری»، دربارهی پرورش مهارت مربیگری در مدیران است. برای این منظور نویسندهی کتاب هفت پرسش کلیدی ساده و اثربخش را بیان میکند. علاوهبر این برای یادگیری بیشتر، نویسنده ۱۶ فیلم راجع به مباحث کتاب تهیه کرده است، که آقای سهند حمزهئی، مترجم این کتاب، این فیلمها را ترجمه کردهاند. این ویدئوهای آموزشی برای دانلود در اختیار خوانندگان کتاب قرار گرفته است.
کتاب رهبران آخر غذا می خورند اثر سایمون سینک
برای این که رهبر خوبی باشید داشتن مهارت حرفهای کافی نیست. بلکه ارزش واقعی رهبر در مقدم دانستن نیاز دیگران به نیاز خود است. رهبران بزرگ برای افرادشان ارزش قائلاند و از منافع شخصی خود صرف نظر میکنند. همانطور که سایمون سینک در کتاب «رهبران آخر غذا میخورند» اشاره میکند، سازمانی که به افرادش اهمیت میدهد، در بلندمدت موفق میشوند.
زمانی که رهبران در زیردستان خود انگیزه ایجاد میکنند، آنها هم به آیندهای بهتر امیدوار میشوند، وقت بیشتری برای یادگیری میگذارند و بهرهوری بیشتری دارند.
کتاب رهبران آخر غذا میخورند به زبانی ساده، ویژگیهای رهبران موفق و نقش آنها در موفقیت سازمان و جامعه را بیان میکند. سایمون سینک به دنبال آموزش و پرورش رهبران اثرگذار در سازمانها است. او در این کتاب نکاتی دربارهی مدیریت و رهبری ارائه میکند. همچنین مثالهایی از شرکتهای مطرح دنیا و رهبران آنها بیان میکند.
کتاب فرار از جلسه اثر پاتریک لنچونی
اگر جلساتی که برگزار میکنید:
- به بحثهای حاشیهای کشیده میشود
- به نتیجه خاصی نمیرسد
- مسئولیت و وظایف افراد به صورت شفاف مشخص نمیشود
- و نهایتا تصمیمی گرفته نمیشود
در چنین شرایطی جلساتتان اتلاف وقت است و نه فرصتی برای رشد و سودآوری بیشتر
اگر چه برگزاری جلسه، بخش جداییناپذیر هر سازمانی است اما طبق آمار، اکثر جلسات خروجی و بازدهی چندانی ندارند. به طور مثال جلسهای که قرار بود یک ساعت باشد بیشتر از دو ساعت به درازا میکشد بی آن که خروجی خاصی داشته باشد. بنابراین مسالهی اصلی، جلسه نیست بلکه چگونگی برگزاری آن است. آن هم به شکلی که به نتایج و تصمیمات درستی منتهی شود.
اینبار پاتریک لنچونی که مشاور و نویسندهی شناختهشدهای در حوزهی مدیریت است دست روی یکی از مسائل مهم و دستکم گرفتهشدهی دنیای کسبوکار گذاشته است. او در کتاب فرار از جلسه، ابتدا در قالب داستانی پرکشش از اهمیت جلسات اثربخش صحبت میکند و در ادامه راهکارهایی کاربردی برای برگزاری اینگونه جلسات ارائه میکند.
کتاب بازیکن تیمی ایده آل اثر پاتریک لنچونی
مهارت کار تیمی و گروهی، امروز مهمتر از همیشه است. بنابراین اگر میخواهید رهبر موفقی شوید باید تیم خوبی داشته باشید. اما سوال این جاست که یک همتیمی خوب چه ویژگیهایی دارد؟
پاتریک لنچونی در کتاب «بازیکن تیمی ایدئال» میگوید: همتیمی خوب دارای سه ویژگی اساسی است. او فروتن، هوشمند و پرولع است. کار کردن با افرادی که این ویژگیها را ندارند سخت، زمانبر و طاقتفرساست.
رهبرانی که بتوانند کارمندان فروتن، پرولع و هوشمند را شناسایی، استخدام و تربیت کنند برتر از رهبرانی هستند که نمیتوانند این کار را انجام بدهند. زیرا آنها میتوانند تیمهای قویتر را خیلی سریعتر و با چالشهای کمتری بسازند. همچنین میتوانند هزینههای مربوط به ریزش نیرو، فرآیند استخدام و اخراج را کاهش دهند.
از طرفی کارکنانی که بتوانند این سه ویژگی را در خود پرورش بدهند به افرادی بسیار ارزشمند برای سازمان ها تبدیل میشوند. مخصوصا برای کسب و کارهایی که به کار تیمی اهمیت میدهند.
لنچونی در قالب داستانی سعی میکند تا این سه ویژگی را توضیح بدهد.
کتاب سختی کارهای سخت اثر بن هاروویتز
اکثر افراد رویای راهاندازی کسبوکار خود را دارند اما مدیریت کسب و کار فراز و نشیبهای خودش را دارد. و قسمت سخت ماجرا این است که هیچ فرمولی برای رویارویی با این چالشها وجود ندارد. از طرفی هیچ الگوی مشخصی هم وجود ندارد که بتواند شما را به مدیرعاملی تمام و کمال تبدیل کند. با این حال توصیهها و تجربههای زیادی وجود دارد که میتواند به درد کارآفرینها بخورد.
در همین راستا بن هاروویتز که مدیرعامل و بنیانگذار استارتاپهای معروفی در سیلیکونولی است، در کتاب «سختی کارهای سخت» تجربیات خود را به زبانی ساده، روان و داستانی بیان کرده است. او میگوید:«نمیخواهم در این کتاب فرمولی ارائه کنم. فقط داستان خودم را میگویم و مشکلاتی که پیش رویم بودهاند. به عنوان کارآفرین، مدیرعامل و حالا سرمایهگذار خطرپذیر»
کتاب رهبری از بالای خط اثر جیم دِثمر، دایانا چاپمن و کِیلی وارنر کِلِمپ
چرا کتاب دیگری دربارهٔ رهبری؟
هنگامیکه این را از خودمان پرسیدیم، پاسخمان این بود، «زیرا بیشتر مدلهای فعلی رهبری کارآمد نیستند».اجازه بدهید منظورمان را شفاف توضیح دهیم. مدلهای رهبری امروزی در دستیابی به اهداف مطلوبی مانند خلق ارزش برای سهامداران، افزایش سهم بازار، توسعهٔ محصولات جدید، پیروزی در رقابت، ایجاد ثروت و شهرت برای برخی از رهبران خاص و ارائهٔ چارچوبهایی مفید به دانشکدههای کسبوکار برای آموزش رهبران آینده به طورنسبی تأثیرگذارند. اما ما دریافتهایم که این نتایج کافی نیستند، چراکه این مدلها در سه سطح بسیار مهم ناپایدارند.
سطح فردی:
ما با مشتریان متنوعی همکاری کردهایم، از بانکها و شرکتهای سرمایهگذاری برتر دنیا گرفته تا سازمانهای پیشرو در عرضۀ خدمات سلامتی و شرکتهای پرچمدار در حوزۀ فنــاوری. ما با کسبوکارهای نوپــای کارآفرینانه، کسبوکارهای کوچک و ۵۰۰ ســازمان برتــر فورچون کار میکنیم. ما به هزاران نفر از رهبران، شــامل باهوشترینهای نسـل هزاره خدمات مربیگری، تسهیلگری و مشاوره عرضه کردهایم.ما با بسیاری از رهبران برجستهای که با ازدواج نافرجام، خانوادهٔ ازهمگسیخته، دل بیاحساس و آیندهای بی رؤیا وارد میانسالی شدهاند کار کردهایم. آنها میتوانند با افتخار دربارهٔ دستیابی به تعداد زیادی از اهداف پیشبینیشدهٔ فصلی صحبت کنند اما برای پیدا کردن معنا، رضایتمندی، شادکامی و تعادل در تقلا هستند.
سطح سازمانی:
رهبران فرسوده، پراسترس و خسته سازمانهایی را میپرورانند که در آنها میزان خروج کارکنان و هزینههای سلامتی زیاد و دلبستگی کارکنان کم است. همچنین در این سازمانها تیمهای غیر مؤثری پدید میآیند که اغلب ضد یکدیگر عمل میکنند. مدلهای فعلی رهبری از سازمانها می خواهند که افراد را عمدتاً از طریق ترس و پاداشهای بیرونی برانگیزانند. باوجودآنکه هیچکس بحثی ندارد که این شیوههای انگیزش میتوانند موجب نتایج کوتاه مدت شوند، این شیوهها معمولاً با بدبینی در محیط کار همراهاند و پیامدهای منفی بلندمدتی دارند. در چنین موقعیتهایی، رهبران برای افزایش بهرهوری باید پیوسته ترس و اضطراب را تشدید کنند و سپس از مشوقهای مالی بیشتر برای نگه داشتن افراد ترسیده، بدبین و خسته استفاده کنند. اگر هدف ساختن سازمانهای پرانرژی، خلاق و سودآور با تیمهای مشتاق و بهرهور در بلندمدت است، بدون شک این مدلها پایدار نیستند.
سطح سیارهای:
ما این کتاب را به گفتمان بزرگ رهبری تقدیم میکنیم، زیرا باور داریم مدلهایی مانند رهبری آگاهانه برای پیشگامان حال و آینده است، که خودشان، سازمانهایشان و جامعهٔ جهانی را به فرازهای جدید موفقیت خواهند رساند. رهبری آگاهانه الگوی کاملاً جدید و معناداری ارائه میکند که هرکسی را که پذیرای آن باشد ارتقا میدهد و غنا میبخشد.
کتاب های مدیریت بازاریابی
«بازاریابی تنها مسئولیت یک نفر نیست، بلکه همه مسئول هستند.» جک ولش
این روزها که مشتریان در انتخابهای انبوه غرق شدهاند سوال کسبوکارها این است که مشتری کدام گزینه را انتخاب میکند؟ کدام پیشنهادها توجه مشتری را جلب میکند و درنهایت کدام محصول یا خدمت را انتخاب میکند؟ چطور میتوانیم از رقابت سربلند بیرون بیاییم و انتخاب اول و آخر مشتری باشیم؟مدیریت بازاریابی، کلید پاسخ به این سوالات است. بازاریابی، استراتژی شما برای این است که بازار هدفتان به قدری شما را بشناسد، دوست داشته باشد و به شما اعتماد کند تا در نهایت به مشتری شما تبدیل شود.
اگر میخواهید مدیریت بازاریابی را اصولی و عمیق یاد بگیرید مطالعه کتابهای بازاریابی که در ادامه آمدهاند را به شما پیشنهاد میکنیم:
کتاب بهترین قصه گو برنده است اثر آنت سیمونز
بهترین قصهگو برنده است به ما میآموزد که چطور از تجربههای شخصیمان و قصههایی که از دیگران وام گرفتهایم، استفاده کنیم تا مخاطب با ما ارتباط عاطفی برقرار کند، اعتبار و اصالت گفتههایمان را بپذیرد و تشویق به تلاش و پشتکار شود. بیتردید قدرتمندترین ارتباطها وجهی انسانی دارند که به آسانی از راه قصهگویی شکل میگیرد. چه فروشنده باشیم، چه معلم، مهندس برق یا مربی مهدکودک، ناگزیریم با آدمها ارتباط برقرار کنیم و وقت آن شده که باور کنیم ارتباطهای کاری چیزی بیش از رد و بدل کردن اطلاعاتند. نویسندهی این کتاب مشاور کسب و کار شرکتهای بزرگی مانند مایکروسافت و ناسا بوده و میگوید اگر در کار علاوه بر محاسبات دقیق و بررسیهای همهجانبه جایی هم برای ارتباط عاطفی باز نکنیم، مسیر سخت و ناهمواری پیش رویمان خواهد بود.
وقتی برای طرف مقابل قصهای میگوییم کمکش میکنیم از میان هزاران اطلاعات و دادهای که احاطهاش کردهاند، راحتتر دست به انتخاب بزند. چه بسا گرههایی که با هیچ محاسبهای باز نمیشوند، فقط با یک قصهی کارساز، حل و فصل شوند. گویی وقتی قصهای به یک داده سنجاق میشود، دادهی مزبور در میان بقیه میدرخشد و به مخاطب میگوید «من را سوا کن.» قصه ما را به موقعیت مفروضی میبرد که تا به حال در آن زندگی نکردهایم ولی با کمک قصه میتوانیم آن را تصور کنیم و انتخاب برایمان راحتتر میشود. قصه به همین راحتی به شما کمک میکند دیدگاهها، ارزشها، باورها و آرزوهایتان را با دیگران به اشتراک بگذارید. کمکتان میکند به اطلاعات خامتان رنگ و بو و زندگی و روح ببخشید و تاثیرگذارشان کنید. قصه ردّ شما را روی دادهها میگذارد و اعتماد طرف مقابل را برمیانگیزد. گویی پس از گفتن و شنیدن یک قصهی خوب، همهی مناسبات عوض میشود. شما و مخاطبتان دیگر مقابل هم نیستید، کنار یکدیگرید.
کتاب نسل سوم بازاریابی اثر فیلیپ کاتلر، هرماوان کارتاجایا، ایوان ستیاوان
در سالهای گذشته، بازاريابی از محصول محوری (نسل اول بازاريابی) به مشتری مداری (نسل دوم بازاريابی) تغيير پيدا كرده است. در سالهای اخیر و در ادامهی این تغییرات، برنامههای بازاریابی از محصول به مشتری و از مشتری به سمت مسائل انسانی حرکت کرده است.
در دنيای امروز، مصرفكنندگان به دنبال شركتهايی هستند كه در چشمانداز، مأموريت و ارزشهای خود از عدالت اجتماعی، اقتصادی و مسائل زيست محيطی سخن گفته باشند. به همین دلیل در نسل سوم بازاريابی، شركتها علاوهبر سودآوری به مسئوليتهای اجتماعی خود هم فکر میکنند. در واقع نسل سوم بازاریابی هم به دنبال جلب رضايت مصرفكننده است و هم به دنبال ارائه راه حل برای مسائل جامعه.
کاتلر در کتاب «نسل سوم بازاریابی» دربارهی ارزشهای انسانی، فرهنگ و مسائل مربوط به بازاریابی انسانمحور صحبت کرده است.
کتاب نسل چهارم بازاریابی اثر فیلیپ کاتلر، ایوان ستیاوان، هرماوان کارتاجایا
امروز، رسانههای اجتماعی بیش از تلویزیون بیننده دارد و مشتریان به جای اعتماد به تبلیغات برندها، به نظرات و تجربهی یکدیگر اعتماد میکنند. فناوری، مشتریان را قدرتمندتر ساخته و میزان نفوذ آنها در دیگران بیشتر شده است. این تغییرات باعث تغییر شیوههای بازاریابی شدهاند. بنابراین کسبوکارها برای پشت سر گذاشتن چالشهای بازاریابی نیاز به راهنما دارند.
کتاب «نسل چهارم بازاریابی»، به خواننده کمک میکند تا از بازاریابی سنتی به سمت بازاریابی دیجیتال حرکت کند. همچنین این کتاب روندهای فعلی و آیندهی بازاریابی را بررسی میکند. نویسندگان کتاب بعد از بررسی تغییرات علم بازاریابی راهکارهایی را برای سازگاری با این تغییرات به کسبوکارها معرفی میکنند.
مخاطبان اصلی کتاب، مدیر کسبوکارها، مدیران و محققان بازاریابی و دانشجویان هستند.
کتاب نسل پنجم بازاریابی اثر فیلیپ کاتلر، هرماوان کارتاجایا، ایوان ستیاوان
کتاب نسل پنجم بازاریابی راهنمایی است برای آنهایی که میخواهند در مسیر جدید بازاریابی حرکت کنند و با گره زدن بازاریابی به فناوری از حداکثر پتانسیل فناوریهای پیشرو در جهت اهداف بازاریابی استفاده کنند.
نسل پنجم بازاریابی در اصطلاح به معنای استفاده از فناوریهای مقلد انسان برای خلق، اعلان، ارائه و ارتقای ارزش در سرتاسر سفر مشتری است. یکی از مضامین مهم نسل پنجم بازاریابی چیزی است که به آن فناوری آینده میگوییم؛ یعنی گروهی از فناوریها که هدفشان شبیهسازی تواناییها و قابلیتهای بازاریابان انسانی است. این فناوریها شامل هوش مصنوعی، پردازش زبانهای طبیعی، حسگرها، روباتیک، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، اینترنت اشیا و بلاکچین است. این فناوریها در ترکیب با هم امکان تحقق نسل پنجم بازاریابی را فراهم میسازد.
حرکت در این مسیر پرچالش و جدید، نیازمند یک راهنماست و فیلیپ کاتلر و همکارانش در این کتاب، استراتژیها و راهحلهای لازم برای قدم برداشتن در این مسیر را به بازاریابان نشان میدهند.
باید توجه داشت که اولین بار در تاریخ است که پنج نسل جمعیتی با رفتارهای متضاد، کنار هم در حال زندگی هستند که این خود چالش جدیدی برای بازاریابان است. در همین راستا این کتاب به بازاریابان کمک میکند تا تحولات فناورانه را با تغییرات چشمگیر رفتار مصرفکننده که در دهه گذشته رخ داده است، ادغام کنند. نسل پنجم بازاریابی همچنین از عناصر هر دو نسل قبلی خود یعنی انسانمحوری در نسل سوم بازاریابی و بازاریابی دیجیتال در نسل چهارم بازاریابی بهره میگیرد.
کتاب هر برند یک قصه است اثر دانلد میلر
آدمها دوست دارند درگیر قصهای بزرگتر از قصهی خودشان بشوند. برندهایی که مشتریها را در دل روایتی بزرگتر قرار میدهند، ارزش محصولاتشان را بالا میبرند. آیا برندتان به قصهی عمیقتری منتهی میشود؟ آیا محصولتان برای مشتریها مثل ابزاری هست که برای مقابله با چیزهای ناخوشایند از آن کمک بگیرند؟ آیا قصهی برند شما راهحلی برای مشکل بیرونی، درونی و فلسفی مشتری ارائه میدهد؟
مخاطبان دیگر علاقهای به شنیدن قصهی برند یا قصهی موفقیت شخصی کارآفرینان ندارند؛ آنها تشنهی قصهای هستند که قهرمانش مشتری باشد، نه برند.
کتاب «هر برند یک قصه است» هم به آفرینندگان برندها یاد میدهد چطور قصهشان را روشن و شنیدنی به گوش مشتری برسانند، هم حقیقتی مهمتر از این را یادشان میاندازد که «مشتریها معمولاً اهمیتی به داستان شما نمیدهند؛ مهم داستان خودشان است.»
کتاب استراتژی اقیانوس آبی اثر دبلیو چان کیم، رنه مابورنیا
به باور نویسندگان کتاب «استراتژی اقیانوس آبی» کسبوکارها باید به جای ورود به بازارهای پررقابت (اقیانوس سرخ) وارد فضای بازار نامحدود و کم رقابت (اقیانوس آبی) شده و دست به خلق تقاضا بزنند؛ اقیانوس آبی یعنی بازاری که در آن هنوز قواعد بازی مشخص نشده است و فرصت برای سودآوری و رشد بسیار وجود دارد.
در نسخهی اول این کتاب چارچوبهایی عملی برای دستیابی به اقیانوس آبی ارائه شده بود که مورد استفادهی بسیاری از مدیران وکارشناسان حوزهی کسبوکار قرار گرفت. اما همانطور که بسیاری از این مدیران دریافتند، همین اقیانوسهای آبی نیز دیر یا زود سرخ و پررقابت میشوند.
در این وضعیت چه باید کرد؟ این نکتهای کلیدی است که در نسخهی جدید این کتاب که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، نویسندگان به تفصیل به آن پرداختهاند. آنها در فصلهایی که به کتاب اضافه شده است دربارهی بازسازی یا تجدید اقیانوسهای آبی توضیح دادهاند.
کتاب نظریه کارها اثر کلیتون ام کریستنسن، تدی هال، کرن دیلن، دیوید اس دانکن
کسبوکارها چطور باید مسیر رشدشان را هموار کنند؟ چطور میتوانند با اطمینان محصولات و خدماتی ارائه کنند که مشتریان خواهان خریدشان باشند؟ آیا نوآوری بازی بختواقبال است؟ استاد فقید مدرسۀ کسبوکار هاروارد، کلیتون کریستنسن، پاسخ را در آستین دارد. کریستنسن در آستانۀ قرن بیستویکم با طرح نظریۀ پیشگامانۀ نوآوری برهمزننده دنیای کسبوکار را متحول کرد. حالا او گام دیگری به پیش برداشته است و با انتشار کتاب نظریۀ کارها، حکمتها و دانستههایی جدید برایمان آورده است.
نویسندگان این کتاب بر این باورند که وقتی سازمانی بفهمد چه چیزی مشتریان را برمیانگیزد تا محصول یا خدمتی را «به خدمت بگیرند»، خواهد توانست فرایند نوآوریهای خودش را بهبود دهد و محصولاتی تولید کند که مشتریان نهتنها خواهان بهخدمت گرفتن آنها هستند، بلکه حاضرند قیمت بیشتری بپردازند تا آنها را وارد زندگی خودشان کنند. نظریۀ کارها مسیری جدید پیش پای شرکتهایی میگذارد که از تلاشهای کورکورانه و تصادفی برای نوآوری سرخورده شدهاند.
کتاب بازاریابی پر محتوا اثر جوپولیزی
نرخ باز شدن ایمیلها، کلیک روی بنرهای تبلیغاتی، تماس تلفنی و .. در حال کاهش است. مخاطب به بیشتر محتوای تولید شده توجه نمیکند، آن را نمیخواهد یا به آن واکنشی نشان نمیدهد و اقدامی نمیکند. همۀ اینها نشان میدهد که عصر تبلیغات انبوه، برندمحور، و یکطرفه تمام شده است. اما با این حال تبلیغاتی که کسبوکارهای امروزی تولید میکنند همچنان به همان شیوۀ گذشته است.
از طرفی ظاهرا هرچقدر محتوا ارزان و ارزانتر میشود، توجه مخاطب گران و گرانتر میشود. در چنین شرایطی باید چطور صدای خود را به گوش مخاطب برسانیم و توجهاش را جلب کنیم؟ چطور باید مخاطب را تشویق به خرید کنیم؟
کتاب «بازاریابی پرمحتوا» به شما یاد میدهد که با تولید محتوای اثربخش، توجه مخاطب را به پیام خود جلب کنید و محتوایی تولید کنید که باعث فروش بیشتر و افزایش درآمد شما شود.
جو پولیزی در این کتاب به شما میگوید که بازاریابی محتوا به چه معناست. فرآیند تولید محتوا چیست؟ چند نوع محتوا داریم؟ چطور تقویم محتوایی تنظیم کنید؟ در چه کانالهایی محتوا را قرار بدهید؟ وظایف مسئول تولید محتوا چیست؟ و…
اندازۀ کسبوکار شما مهم نیست. هر عنوان و نقشی که دارید، اگر بخشی از فرایند بازاریابی هستید، این کتاب برای شماست.
کتاب قلاب اثر نیر ایال با همکاری رایان هوور
چه چیزی باعث میشود بعضی محصولات تا این حد اعتیادآور باشند؟
محصولات و خدماتی که از روی عادت از آنها استفاده میکنیم ما را به خود وابسته میکنند و این درست همان چیزی است که طراحان این محصولات به دنبال آن بودهاند. شرکتها، میخواهند وفاداری کاربران را به دست بیاورند و محصولی خلق کنند که کاربران بارها به سراغ آن بروند. اما چطور میتوان چنین محصولاتی را خلق کرد؟
کتاب «قلاب» شامل تجربیات، مشاهدات و تحلیلهای فضای واقعی کسبوکار و عمدتا دربارهی محصولات اینترنتی است. فضای اینترنت، امکانات جدیدی برای اثرگذاری روی کاربر فراهم میکند که در این کتاب به خوبی تجزیه وتحلیل شدهاند. تمرکز این کتاب، طراحی محصول با دیدگاهی روانشناختی است. به شکلی که کسبوکارها بتوانند محصولاتی ارائه کنند که به بخش جدانشدنی زندگی کاربران تبدیل شوند.
کتاب قلاب فرایندی چهارمرحلهای را در اختیار شما قرار میدهد که شرکتها برای درگیر شدن کاربر با محصول از آن استفاده میکنند. نیر ایال، نویسندهی این کتاب معتقد است که محصولات موفق با اجرای پیدرپی چرخهی قلاب به هدف نهایی خود، یعنی درگیرکردن کاربر با محصول میرسند و کاربران را به استفادهی مکرر از محصول وامیدارند، بدون اینکه به تبلیغات پرهزینه یا اطلاعرسانی گسترده نیازی داشته باشند.
کتاب طرح بازاریابی کسب و کارهای کوچک اثر آلن دیب
بسیاری از کسبوکارهای کوچک و استارتاپها به دلیل کمبود منابع و بودجههای محدود، مخصوصا در اوایل کار، فرایندهای بازاریابی را جدی نمیگیرند یا در اولویت قرار نمیدهند. در حالیکه نویسندۀ کتاب «طرح بازاریابی کسبوکارهای کوچک» میگوید: داشتن برنامه مشخص بازاریابی درکسبوکارهای کوچک در مقایسه با کسبوکارهای بزرگ و جا افتاده اهمیت بیشتری دارد.
نویسنده در این کتاب روشی به اسم «طرح بازاریابی یک صفحهای» ارائه کرده است. این روش به شما کمک میکند تا با استفاده از یک جدول ۹ خانهای، مشتریان خود را به سه بخش «قبل»، «حین» و «بعد» تقسیم کرده و بر اساس ویژگیهای مشتریان هر بخش، برنامۀ بازاریابی خود را طراحی کنید. به شکلی که در انتهای کتاب یک طرح بازاریابی یک صفحهای برای کسبوکارتان دارید.
طرح بازاریابی یک صفحهای تحولی در اجراست، نه مفهوم یا ابداعی جدید در بازاریابی. این طرح آسانترین راه برای کسبوکارهای کوچک است تا به وضعیتی که هیچ چیز دربارۀ بازاریابی نمیدانند پایان دهند.
آلن دیپ، نویسندۀ این کتاب، مباحث را با زبانی بسیار ساده و شفاف توضیح میدهد؛ بنابراین حتی اگر پیشزمینهای در بازاریابی ندارید این کتاب میتواند برای شما مفید و قابل درک باشد و در طراحی برنامۀ بازاریابی برای کسبوکارتان به شما کمک کند.
کتابهای خلاقیت و نوآوری
« نوآوری، وجه تمایز بین یک رهبر و پیرو است.» (استیو جابز)
همه چیز در حال تغییر است و ما نمیدانیم دنیا در چند سال آینده چه شکلی خواهد بود. کدام محصول از میدان رقابت حذف میشود یا چه محصول جدیدی عرضه خواهد شد؟ بنابراین، اگر کسبوکارها میخواهند محصولشان توسط رقبا حذف نشود باید خلاق و نوآور باشند.
خلاق و نوآور بودن باعث میشود تا به شکل جدیدی به محصول، خدمات، مسائل و دنیا نگاه کنید و ایدههایی برای بهبود آنها ارائه کنید. از طرفی این افراد خلاق هستند که خلاقانه فکر میکنند و دست به نوآوری میزنند. بنابراین برندها برای این که محصول متفاوت و راهحلهای جدید برای ارائه داشته باشند به دنبال افراد خلاق و نوآور هستند. در ادامه کتابهایی را درباره خلاقیت و نوآوری معرفی کردهایم که به شما کمک میکند تا خلاقیت را در خودتان پرورش بدهید و به کسبوکارها این شجاعت را میدهد که همواره به دنبال خلاقیت و نوآوری باشند.
کتاب ده گونه نوآوری اثر لری کیلی، رایان پیکل،برایان کوئین و هلن والترز
سازمان و مدیران برای باقی ماندن در میدان رقابت باید نوآوری داشته باشند. اما نوآوری، به آمادگی فردی و سازمانی، آموزش و ابزارهای مناسب نیاز دارد. پس صرفا با جملات انگیزشی نمیتوان سازمان را به دل دریای نوآوری فرستاد.
نوآوری تنها ارائهی یک محصول یا خدمت جدید نیست. به همین دلیل نویسندگان کتاب «دهگونهی نوآوری» روشی پایهگذاری کردهاند که به نوآوری فراتر از بهبود محصولات فعلی نگاه میکند. آنها پس از سالها تحقیق و زیر ذرهبین قراردادن سازمانها و نمونههای مختلف، ده گونهی متفاوت از نوآوری و ترکیبات مختلف آن را به صورتی ساده و کاربردی ارائه میکنند.
کتاب تأکید میکند که نوآوری، محصول خلاقیت فردی نیست و نتیجهی کار تیمی و اجرای روشمند آن است و همین جاست که نقش رهبر تیم نیز بیان میشود.
این کتاب نتیجهی سه دهه تحقیقات در زمینهی نوآوری را در چارچوبی کاربردی ارائه میدهد و یک نقشهی جامع در اختیار تیمهای خلاق قرار میدهد. اگر هم پژوهشگر هستید، میتوانید هنگامیکه با موردی از نوآوری مواجه شدید، آن را با استفاده از این ده گونه شناسایی کنید و توضیح دهید. دراین بین احتمال دارد که تلاش شما برای شناخت و یا استفاده از این ده گونه باعث شناخت و یا ایجاد گونهی یازدهم و گونههای دیگر شود. مطالعهی کتاب ده گونهی نوآوری برای مدیرانی که به دنبال ایجاد فرهنگ نوآوری در کسب و کار خود هستند ضروری است.
کتاب نتایج نوآوری باز اثر هنری چسبرو
بسیاری از شرکتها نوآوری را موضوعی لوکس حساب میکنند. زمانی که اوضاع روبهراه است از نوآوری استقبال میکنند اما وقتی شرایط دشوار میشود، اول از همه قید نوآوری را میزنند. از طرف دیگر آنهایی هم که طرفدار نوآوری هستند فقط از دانش، دارایی و تواناییهای درون سازمانشان برای ایجاد نوآوری استفاده میکنند.
در حالیکه روش دیگری هم برای رسیدن به نوآوری وجود دارد که بعضی شرکتها از آن استفاده نمیکنند. در این روش شرکتها میتوانند برای رسیدن به نوآوری، هدف خود را تعیین کنند و بررسی کنند که به چه منابعی برای رسیدن به این هدف نیاز دارند. در نهایت برای رسیدن به نوآوری از تمام منابع هم در داخل و هم در خارج از سازمان کمک بگیرند. یعنی به جای این که یک شرکت تمام هزینهها را بپردازد و تمام مهارتها را به دست بیاورد با سازمانهای دیگر همکاری کند.
هنری چسبرو به گزینهی اول «نوآوری بسته» و به گزینهی دوم «نوآوری باز» میگوید. چسبرو میگوید: با توجه به پیشرفتهای فناوری و تغییر شرایط اقتصادی، نوآوری بسته برخلاف ظاهر کمخطرش، ممکن است پرهزینه، زمانبر و بسیار پرخطر باشد. در عوض نوآوریباز اگر به خوبی اجرا شود، میتواند مسیری کمهزینه، سریع و با ریسک کمتر باشد.
هنری چسبرو در کتاب «نتایج نوآوریباز» برداشتهای نادرست از مفهوم نوآوری باز و عواملی که مانع اجرای درست آن میشوند را بررسی کرده است. او میگوید شرکتها با درک درست نوآوری باز میتوانند رشد بیشتر و سریعتری را در کسبوکار تجربه کنند.